Om oss

Ett framgångsrikt familjeföretag

Varberg Timber grundades 1950 som ett litet familjeföretag. Sedan dess har vi växt och omsätter idag över 300 miljoner kronor. Vi tillverkar allt från paneler och trägolv till konstruktionsvirke, takstolar, formmaterial till brokonstruktioner och impregnerad trall och mycket mera. Vår impregneringsanläggning är en av Europas modernaste med hög kapacitet som går dygnet runt.

Vi arbetar bara med de allra bästa träråvarorna i våra produkter, från kända och etablerade sågverk runt om i Sverige. Detta gör att vi alltid kan leverera både när det gäller kvalitet och leveranssäkerhet. Vi uppdaterar oss ständigt för att ligga i framkant i branschen och har bland annat investerat i effektivitetsintvesteringar och arbetsmiljö. Våra viktigaste marknader är Skandinavien och övriga Europa men vi levererar även träprodukter av högsta klass till Kina, Japan och USA. Att vi har vår verksamhet i Varberg är en stor fördel för oss, då vi tack vare Varbergs hamn och närheten av E6 kan nå stora delar av Europa inom 48 timmar.

Certifierade träarbetare

Tillsammans med våra systerföretag omsätter gruppen närmare 900 miljoner kronor och har över 400 anställda. Alla medarbetare i vår organisation innehar relevanta certifikat för respektive verksamhet.

Tack vare att vi alltid arbetar med material av högsta kvalitet har vi skaffat oss mycket gott renommé bland kunder i hela vårt upptagningsområdet. Våra erfarna medarbetare finner oftast en lösning på allt!

Vi arbetar hårt varje dag för att behålla denna kundnöjdhet.

Våra styrkor

  • Lång och bred erfarenhet.
  • Vi har en positiv grundsyn på verksamheten – Inget är omöjligt för oss.
  • Vår organisation har korta beslutsvägar något som ger möjlighet till snabba leveranser och bra service mellan oss och beställaren.

takstolar göteborg

Snabba leveranser av de bästa träprodukterna